Max Verstappen boos na ‘keigladde’ kwalificatiesessie: ‘Hier komen ongelukken van’

Max Verstappen vindt het onverantwoord dat er dit weekend moet worden geracet in Istanbul. Volgens de coureur is de baan keiglad en moet er eerst gestrooid worden om nieuwe ongelukken te voorkomen.

Vanuit de pits zag de Nederlander zaterdagmiddag de ene na de andere auto spinnen. ,,Op een gegeven ogenblik vloog Romain Grosjean voor mijn neus van de baan. ‘Bel de wouten’, riep ik van schrik. Gelukkig kon hij ongedeerd uitstappen. Maar duidelijk is dat er wel iets moet gebeuren. Hier komen ongelukken van!”

Keiglad

Verstappen probeerde na de eveneens spiegelgladde sessie van vrijdag iets te doen. ,,Het is het hele weekend al keiglad. Ik heb de gemeente Istanbul gebeld met het verzoek of ze wilden komen strooien. Ze probeerden het te regelen, maar konden niks beloven. Er is dus helemaal niks gebeurd, met alle gevolgen van dien. Maar ja, wie niet luisteren wil, moet maar voelen.”

Max Verstappen (links) en zijn engineer zijn not amused.

Strooien

Haas F1-coureur Kevin Magnussen, die een aardig woordje Nederlands spreekt, was ook des duivels. ,,Ik spinde, klapte tegen een bandenstapel en Nicholas Latifi klapt er bezijes (vanaf de zijkant, red.) op, keihard. De verzekering had hier echt moeten strooien. Gelukkig ben ik allrisk verzekerd, maar dit is echt niet normaal. Heel mijn auto in elkaar door die ellende.”

Automobielsportfederatie FIA heeft maatregelen aangekondigd. ,,We hebben de gemeente in kennis laten stellen en ze komen deze kant op om te gaan strooien”, zei een woordvoerder.

Deel dit artikel: