Max Verstappen botst met teamgenoot in rij voor vliegtuig


Op het vliegveld van Baku zijn Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zondagavond hard met elkaar in aanraking gekomen. Het tweetal stond in de rij om in het vliegtuig naar Londen te stappen toen de Australiër de Limburger hard van achteren ramde. Aan boord van het vliegtuig wisselden de coureurs vervolgens geen woord meer met elkaar.

Gefrustreerd
Beide coureurs, die elkaar zondagmiddag ook al raakten, stonden bij de gate te wachten tot ze aan boord konden stappen. De Nederlander stond vlak voor zijn teammaat en volgens een getuige, pitreporter Jack Plooij, raakte Ricciardo daardoor gefrustreerd ,,Daniel Ricciardo had vanaf aankomst op Baku International Airport de hele tijd een lichte voorsprong op Max, maar Max was sneller klaar bij de incheckbalie. Dat kon Daniel volgens mij niet hebben, wat leidde tot zijn wanhoopsactie bij de gate. Totaal onnodig en overbodig. Ik sta bekend om mijn kritische houding ten opzichte van Max Verstappen, maar dit was echt Ricciardo’s schuld”, besloot de commentator.

Omgekeerde wereld
Ricciardo was het daar niet mee eens. ,,Er was ruimte om Max links te passeren, maar hij week ineens van zijn lijn af en gooide daarmee de deur dicht. Ik kon hem toen niet meer ontwijken.” Verstappen zag het anders: ,,Hij kwam van achteren, dus hij was fout. Geeft Daniel mij de schuld? Dat is de omgekeerde wereld, maar dat zal voor een Australiër wel normaal zijn.”

Teambaas Christian Horner (midden) spreekt beide kemphanen na de landing vermanend toe. (c) Red Bull Content Pool

Turbulentie
Eenmaal aan boord van de Airbus A380 naar Londen spraken de teamgenoten – die het vroeger zo goed met elkaar konden vinden – niet met elkaar, zag passagier Jack Plooij. ,,Dat kon ook lastig. Daniel zat helemaal voorin, terwijl Max bij de vleugel zat. Gelukkig bleef die vleugel, ondanks stevige turbulentie, wél heel. Misschien moet Red Bull eens met Airbus gaan praten.”

Door zijn positionering in het vliegtuig was Daniel Ricciardo overigens wat eerder in Londen. Toch was onze landgenoot eerder het vliegtuig uit, vertelt hij zondagnacht trots: ,,Ik had een betere exit.”