Max Verstappen claimt wereldtitel 2021: ‘Ben niet meer in te halen’

Max Verstappen heeft de Formule 1-wereldtitel van volgend seizoen opgeëist. Hoewel er nog wel ruim twintig races verreden moeten worden, is de Limburgse coureur van mening dat hij niet meer in te halen is.

Dat maakte Verstappen (die in 2021 24 wordt) vanmorgen bekend in een speech. ,,Natuurlijk moeten er nog wel 23 races verreden worden, maar dat is een formaliteit. En er zullen mensen zijn, zoals Lewis Hamilton, die beweren dat de strijd nog niet gestreden is. Dat zijn fraudeurs. Ik wil mijn team bedanken voor hun fantastische werk. Zonder hen was me dit nooit gelukt.”

Max Verstappen, de wereldkampioen van volgend jaar. Foto: Morio, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Manipulatie

Autosportfederatie FIA heeft de titel nog niet erkend, maar dat weerhoudt Verstappen er niet van om zijn titel toch alvast te vieren. ,,Dat is bewuste manipulatie van de FIA. Ik stap naar de Hoge Raad om het seizoen 2021 af te blazen. Het racen moet stoppen!”

Verstappen zal niet de geschiedenisboeken ingaan als de jongste wereldkampioen ooit. Toch komt zijn naam in het Guinness Book of Records: nog nooit werd een nieuw Formule 1-seizoen eerder dan het huidige beslist.

Trump: schandalig

De opmerkelijke gang van zaken veroorzaakt wereldwijd heel wat commotie. Zelfs de anders zo genuanceerde president Trump bemoeide zich ermee op Twitter: ,,Deze gang van zaken is schandalig en oneerlijk, maar in een niet-Amerikaanse competitie kan dat blijkbaar. Zoiets zou hier in elk geval nooit gebeuren.”

Deel dit artikel: