Max Verstappen: geen pitstop in Brazilië uit angst voor carjacking


São Paolo, waar vandaag de Grand Prix van Brazilië wordt verreden, staat bekend als één van de gevaarlijkste steden van het land. En daarom zal Max Verstappen alles doen om de kans op straatroof zo klein mogelijk te houden: ‘Ik ga echt geen pitstop maken.’

Overvallen
Vrijdagavond werd een busje van het Mercedes-team, nabij het circuit van Interlagos, overvallen door gewapende mannen. Dat soort criminaliteit komt in São Paolo zeer regelmatig voor, weet ook Verstappen. ,,Als je met driehonderd kilometer per uur over het rechte stuk raast, zal er niet veel gebeuren. Maar als je stopt, ben je kwetsbaar voor aanvallen van carjackers. Ik ga hier dus echt geen pitstop maken.”

null

null

Gevaar
Vorig jaar maakte de Nederlander nog wel een aantal pitstops. Dat ging goed. Volgens de Limburger was er toen echter één groot verschil: het weer. ,,Het regende toen erg hard. Dan ga je als dief echt niet in een kletsnatte pitstraat staan wachten tot er een keer een auto stopt. Maar vandaag is het droog, dus het gevaar is veel groter.”

Als eerste finishen
Max Verstappen heeft nog een ander plan om uit handen van het dievengilde te blijven: ,,Ik moet gewoon zorgen dat ik als eerste over de finish kom. Des te eerder kan ik dit gevaarlijke land verlaten.”