Max Verstappen incasseert eindelijk taakstraf – coureur figureert in kerstreclame met Frank Lammers en Roy Donders


Ruim een maand na zijn clash met Esteban Ocon heeft Max Verstappen zijn taakstraf uitgevoerd. De coureur accepteerde het voorstel van de FIA om in de Jumbo-kerstreclame te figureren en is nu weer boetevrij.

Keuze uit drie straffen
Nadat Verstappen de Franse achterblijver Ocon in Brazilië een duw had verkocht, legde de automobielfederatie hem een taakstraf op. FIA-baas Jean Todt: ,,Omdat Max nooit eerder bij een dergelijk incident betrokken is geweest, lieten we hem kiezen uit drie mogelijke taakstraffen: het Sportgala bijwonen, op 1 januari vuurwerkresten opruimen of figureren in de kerstreclame van Jumbo.”

Max Verstappen met een fles bocht. Beeld: YouTube/Jumbo

Geen pretje
De Limburger koos voor het laatste, al viel hem dat niet mee: ,,Ik moest een rol spelen in een lange reclame met een hoofdrol voor Frank Lammers. Het is een aardige vent, maar hij moet niet gaan zingen en al helemaal niet met een kersttrui aan. Ook één van de Toppers (Jeroen van der Boom, red.) en Roy Donders komen voorbij. Na mijn rolletje moest ik ook nog met al die mensen aan tafel voor een ‘gezellig’ kerstdiner. Nou, dat was geen pretje. Die Roy Donders heeft me geloof ik wel vijf keer verteld over zijn faillissement en Jeroen van der Boom begon na vijf wijn zijn eigen nummers te zingen. Toen ben ik maar in mijn auto gestapt en hard weggereden.”

Lesje geleerd
Jean Todt erkent dat de voorgestelde straffen pittig waren. ,,Maar het was ook grote fout van Max om zich te vergrijpen aan een landgenoot van me. Ik hoop maar dat hij zijn lesje heeft geleerd, want een eventuele volgende straf is een stuk zwaarder. Dan moet hij namelijk figureren in de nieuwe Eyelove-reclame met René Froger.”