Max Verstappen vergeet klok te verzetten – coureur gaat te laat van start


Max Verstappen kan niet bepaald terugkijken op een gelukkige start van het nieuwe Formule 1-seizoen. De Nederlander was kennelijk vergeten dat de klok afgelopen nacht een uurtje vooruit gezet moest worden. Toen hij op het circuit in Melbourne arriveerde, was de rest al lang en breed vertrokken.

Conflict in Kosovo
,,Toen ik in de pits arriveerde, zag ik dat de circuitklok een andere tijd aangaf dan mijn digitale horloge”, zegt de 20-jarige Limburger. ,,Ik dacht eerst dat er weer een of ander conflict was in Kosovo, maar toen ik de teamleiding naar me zag gebaren dat ik op moest schieten, wist ik wel hoe laat het was.

Verstappen stapte nog wel snel in zijn auto in een poging de schade te beperken, maar toen hij op het circuit arriveerde, had de rest al zo’n tien rondjes gereden. Daarmee was een finish in de punten al snel onhaalbaar. Verstappen: ,,Balen; zeker omdat ik nu voor niets naar Australië ben gevlogen.”

Max Verstappen probeerde zijn trage start goed te maken, maar dat lukte niet meer. Foto: Flickr/Artes Max

Wraak in Mexico
De Red Bull-coureur hoopt op 28 oktober van dit jaar, als de GP van Mexico is, wraak te kunnen nemen. ,,In dat weekend gaat de wintertijd in, dus dan begin ik gewoon een uur eerder dan de rest. Knappe jongen die me dan nog inhaalt.”