Medisch wonder: Veltman verlaat intensive care na aanslag Jørgensen


Ajacied Joël Veltman ligt niet langer op de intensive care. De spijkerharde verdediger raakte zondagmiddag zeer ernstig gewond aan zijn enkel en lag daarna ter observatie in het ziekenhuis, maar gelukkig is zijn toestand verbeterd.

Kermend naar de grond
Veltman was in de wedstrijd tegen Feyenoord het slachtoffer van een aanslag van Nicolai Jørgensen. De toch niet bepaald flauwe back ging kermend naar de grond en de kijker wist meteen dat het mis was. De bikkelharde Ajacied, die wel vaker pech heeft als hij tegen Feyenoord speelt, kon de wedstrijd wel uitspelen, maar was eigenlijk veel te zwaar geblesseerd, zo gaf hij na afloop toe.

De pijn is van Veltmans gezicht af te lezen. Beeld: YouTube / NOS

De pijn is van Veltmans gezicht af te lezen. Beeld: YouTube / NOS

In recordtijd hersteld
Na een nacht en een dag op de IC-afdeling ging het gelukkig snel beter met de sportieve Veltman. Hij was in een recordtijd hersteld van zijn drievoudige enkelbreuk: een medisch wonder. Het verplegend personeel achtte het verantwoord om de populaire voetballer maandagavond te ontslaan. Waarschijnlijk kan hij dinsdag de groepstraining hervatten. Hij zal de eerste weken echter nog wel met krukken moeten spelen.

Tijdens het afscheid nemen van zijn arts raakte Veltman nog wel zwaar geblesseerd aan zijn rechterhand, maar een scan wijst erop dat er geen blijvend letsel is.