Megatalent Amin Younes ambitieus na doelpunt tegen Helmond Sport: ‘Serie A zou mooi zijn’


Debuteren in Jong Ajax en meteen scoren tegen Helmond Sport: de droom van iedere jonge voetballer. Het overkwam de talentvolle Amin Younes vanavond, in een bijna uitverkocht stadion. De jeugdige balvirtuoos droomt van een glansrijke carrière.

Explosie van vreugde
Hij is nog maar 24 jaar jong, maar wat goed is komt snel. En dat gold maandagavond ook voor zijn doelpunt. Op een kolkend sportpaleis De Toekomst (47 toeschouwers incl. reservespelers en official) had Younes slechts 22 minuten nodig om de toch niet bepaald zwakke defensie van Helmond Sport het nakijken te geven. Na een mooie solo krulde hij de bal met gevoel de verre hoek in, waarna er een ware vreugde-explosie op de tribune waarneembaar was. ‘Wij staan bovenaan’, klonk het voor het eerst in lange tijd weer eens op Amsterdamse tribunes. Younes juichte mee, en dankte zijn trainer Michael Reiziger voor het vertrouwen.

Het Amsterdamse publiek had er weer zin in. Foto: Chris Ottens/ED.nl

Het Amsterdamse publiek had er weer zin in. Foto: Chris Ottens/ED.nl

Geen dribbelaar
Van de onbekende Younes bestaan nagenoeg geen beelden, maar hij noemde het zelf geen typisch Younes-doelpunt. ,,Hier ging een dribbel aan vooraf, maar dribbelen doe ik eigenlijk bijna nooit. Ik moet het vooral hebben van mijn samenspel. Ik laat anderen liever scoren dan dat ik het zelf doe. Maar ja, soms wordt kiezen voor eigen succes beloond”, zei de verlegen aanvaller, enigszins beschaamd.

Amin Younes op zeldzaam archiefbeeld. Beeld: Wikimedia Commons

Dromen van Serie A
Younes hoopt dat er een mooie toekomst in de voetballerij voor hem ligt, maar is nog lang niet uitgekeken in de Jupiler League. ,,Ik ben nog jong. Dit is een prachtige, eerlijke competitie, met allemaal ploegen die van ons kunnen verliezen. Ik hoop hier de komende jaren te kunnen rijpen. En daarna? Dat zien we dan wel. De Italiaanse Serie A zou mooi zijn, maar ik weet niet of dat realistisch is. Eerst vrijdag maar eens winnen, uit tegen Telstar. Altijd lastig.”