Memphis opnieuw onder vuur na zwemsessie met leeuw

Memphis Depay maakt zich de laatste tijd niet bepaald geliefd bij organisaties die zich bekommeren om het welzijn van dieren. De laatste weken poseerde hij al met een lijger en een welpje; maandag postte hij opnieuw een omstreden foto op Instagram. Daarop is te zien dat hij een duik neemt met een leeuw.

Hoewel leeuwen kunnen zwemmen, zijn ze er van nature niet gek op. Ze nemen normaal gesproken alleen een duik om prooidieren, zoals waterbuffels, te pakken te nemen, of om te vluchten voor Johan Vlemmix. Op de foto van de revaliderende aanvaller van Olympique Lyonnais duidt niets op de aanwezigheid van dergelijke wezens.

Memphis, vroeger bekend als Depay, liet zijn Instagramfans meegenieten van zijn spartelsessie. Beeld: Instagram

Dierenleed
Duizenden Instagrammers beloonden het zonnige kiekje met een duim, maar World Animal Protection heeft geen like over voor Memphis’ actie. ,,Met zijn gedrag suggereert hij dat het oké is om een leeuw in huis te nemen en daarmee te gaan zwemmen. Hij kan beter foto’s posten met fitnessapparaten; daar schuilt geen dierenleed achter.”

De voetballer liet via Twitter al weten spijt te hebben van zijn actie. ,,Ik ben voor het leven getekend”, reageerde hij bedrukt.

Deel dit artikel: