Foutje: Metallica speelt Hand in Hand Kameraden in Johan Cruijff ArenA

Laten we de Nederlandse fans verrassen en een Ajax-nummer spelen, dachten de bandleden van Metallica waarschijnlijk toen ze hun setlist samenstelden. En daarom speelden de Amerikaanse rockers gisteren een wel heel bijzonder nummer: Hand in Hand Kameraden. Ze beseften toen alleen nog niet dat dat een Feyenoord-lied is. Niet iedereen kon de stunt dan ook waarderen.

Speciaal tintje
Het is niet ongebruikelijk dat Metallica tijdens een concert een nummer speelt dat populair is in de plaats waar ze spelen. Tijdens recente optredens in België en Duitsland bracht de metalband al covers van respectievelijk Eddy Wally en Rex Gildo ten gehore. En onlangs in Helmond vertolkte Metallica vlekkeloos Vur Welleke Club Bende Gai, het clublied van Helmond Sport. ,,Daarmee geven we onze optredens een speciaal tintje. De fans vinden het leuk”, zei zanger James Hetfield daar eerder over.

Metallica won gisteravond zieltjes in de ArenA.

Ongepast
Wat Metallica gisteravond deed, vonden de lokale fans minder leuk. Ergens halverwege de show in de akoestisch superieure Amsterdamse muziektempel speelde de band een cover van Hand in Hand Kameraden. ,,Ik wist niet wat ik hoorde”, zei Metallica- en Ajaxfan Dirk uit Amsterdam. ,,Wat ze bezielt om het lied van onze aartsrivaal Feyenoord te spelen weet ik niet, maar ik vind het ongepast en ben meteen gegaan.” Dirk was niet de enige; enkele honderden fans verlieten het stadion voortijdig en mopperend – wat zeer ongebruikelijk is in de ArenA.

Het duurde niet lang tot Metallica besefte dat hun ludieke actie niet gewaardeerd werd. Frontman Hetfield bood de Metallica-familie meteen excuses aan: ,,Helaas hebben we Ajax en Feyenoord door elkaar gehaald. Sorry Rotterdam; het zal niet meer gebeuren.”

Goedmakertje
De populaire metalband deed meteen een poging om de fout goed te maken. Ze sloten het twee uur durende optredende af met een wat rommelig uitgevoerde versie van When The Spurs Go Marching In. Of de lokale fans dat wél konden waarderen is niet bekend.

Deel dit artikel: