Michiel Kramer tekent in Israël; Palestijnen geven zich over


Na zeventig jaar is er een einde gekomen aan het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Nadat Michiel Kramer – die wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste mannen op aarde – een contract tekende bij de Israëlische club Maccabi Haifa, besloten de Palestijnen om zich over te geven.

Trap tegen het hoofd
,,We hebben de laatste decennia veel dreiging doorstaan, maar het houdt een keer op”, aldus Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit. ,,Eén keer kortsluiting in het hoofd van Kramer kan het einde betekenen van onze gehele staat. Israël mag alle gebieden krijgen die ze willen hebben. Dat beetje grond is mij geen trap tegen mijn hoofd waard.”

Michiel Kramer is klaar voor een nieuwe uitdaging. Beeld: YT/RTV Rijnmond

Kroketje
Michiel Kramer wilde niet reageren op alle politieke gevolgen van zijn komst. Na het tekenen van zijn contract in Haifa, zondagavond, zei hij alleen veel zin te hebben in een nieuw hoofdstuk. ,,Ik voel me hier helemaal thuis. Maccabi Haifa heeft wel iets van Feyenoord; de club speelt in een multiculturele havenstad in het westen van het land. Ik ben ook zeker van plan veel van Israël te gaan bekijken. Zo lijkt de Klaagmuur me erg interessant. Vooral als ik ook een kroketje uit die muur kan trekken.”