Microsoftvaccin krijgt nu al update: ingeënte mensen schakelen deze maand over op Windows 11

Een bijzonder kerstcadeau voor degenen die al zijn ingeënt met het Microsoft-anticoronavaccin. In de loop van deze maand wordt hun besturingssysteem geüpgraded naar Windows 11. Microsoft-topman Bill Gates belooft een betere gebruikerservaring en meer controle op de mensen die de chip in lijf hebben.

,,Met het inspuiten van het vaccin krijgen mensen een chip in hun geheugen”, geeft Gates toe. ,,Die chips draaien op Windows 10. Maar de technologie staat niet stil en het wordt tijd voor een update. Nog deze maand schakelen gevaccineerde mensen over op Windows 11. Die versie is nóg beter dan zijn voorganger, al hangen de prestaties natuurlijk ook af van de aanwezige hardware. Bij een blondine van 25 met veel vrij geheugen zal Windows 11 beter uit de verf komen dan bij een 85-jarige met een Pentium II-processor. Maar dat is logisch. ”

Het door iedereen gewilde Microsoft-vaccin.

 

Gestroomlijnder

Volgens Gates werkt alles met het nieuwe besturingssysteem net wat gestroomlijnder. ,,De snelheid, bijvoorbeeld, is een stuk hoger. Belangrijk, want de eerste mensen die het vaccin ontvangen zijn al wat ouder. Zij komen dus sneller op gang. Ook het ingebakken antivirusprogramma, Windows Defender, is sterk verbeterd. Verder hebben onze engineers nog wat slimme technologie toegevoegd, zodat gevaccineerde personen beter op afstand te controleren zijn door ons. Wij kunnen ze op afstand overnemen en programmeren.”

Het updaten naar Windows 11 gebeurt volgens de topman vanzelf. ,,Dat gaat automatisch wanneer gebruikers zich in de slaapstand bevinden. Hooguit duurt het opstarten de volgende ochtend wat langer, maar de eerste groep gevaccineerde personen hoeft toch niet meer te werken.”

Deel dit artikel: