Misselijkmakend: Lucky PSV slaat opnieuw toe in blessuretijd

Houdt het ooit op met het geluk van PSV? Het lijkt er niet op. De regerend landskampioen slaat al het hele seizoen lafhartig toe in blessuretijd en zaterdagavond was dat niet anders.

Zéér geflatteerd
Op bezoek bij ADO scoorden de bezoekers zelfs drie (!) keer in extra tijd. Daardoor was het verzet van de thuisploeg gebroken. Uiteindelijk stond er een erg onterechte 0-7 eindstand op het bord, vond ook PSV-trainer Mark van Bommel: ,,Inderdaad zéér geflatteerd. 0-14 had de verhoudingen beter weergegeven.”

Teletekst liegt nooit: PSV noteerde zaterdagavond drie plusjes. Luuk de Jong, die weer vaak ging liggen, brak de ban.

Mañana mañana-instelling
De onsympathieke manier waarop PSV momenteel wint, zorgt voor veel vragen. Studio Voetbal-analist Arno Vermeulen vermoedt dat de aanwezigheid van de Mexicanen Lozano en Gutiérrez meespeelt. ,,Mexicanen komen meestal pas later op de dag, als het wat is afgekoeld, goed op gang. Bovendien regelen ze alles graag op het laatste moment. Ik sluit niet uit dat ze hun ploegmaten al hebben besmet met die Azteekse mañana mañana-instelling. Niettemin zullen wij vanavond in Studio Voetbal onze ergernis over die speelwijze kenbaar maken.”

Uitbundig vieren Lozano en Gutiérrez een zeldzaam doelpunt in reguliere speeltijd. Beeld: twitter.com/alainstarke

Met vertrouwen naar Barcelona
De ruime overwinning op ADO Den Haag zorgt ervoor dat PSV vol vertrouwen naar Barcelona reist voor het treffen met de plaatselijke FC, dinsdagavond. Van Bommel: ,,Ik ga ervan uit dat Suárez start. Die ligt gemiddeld vijf minuten per speelhelft ernstig geblesseerd op het veld. Dat geeft ons alle tijd om in blessuretijd de winnende 0-3 en 0-4 te maken.”