Misverstand: Giovanni van Bronckhorst live ontslagen in Studio Voetbal


Giovanni van Bronckhorst is zondag live in de uitzending van Studio Voetbal ontslagen. De coach van Feyenoord werd door analist Pierre van Hooijdonk te verstaan gegeven dat hij niet meer terug hoeft te komen. Van Hooijdonk baseerde zijn besluit echter op verkeerde informatie.

Leedwezen
Nadat Feyenoord zondagmiddag met 2-1 van PSV had gewonnen, ging het aan tafel bij Studio Voetbal vooral over die topper en de gunstige gevolgen van die uitslag voor Ajax. Na een glaasje champagne richtte Van Hooijdonk zich telefonisch tot Van Bronckhorst: ,,Giovanni, tot onze grote spijt, tot ons groot leedwezen zoals dat heet, gaan we afscheid van je nemen als trainer. Dat doen we omdat je carrière in de finale van je trainersbestaan zo’n enorm hoge vlucht heeft genomen. Dat hadden we natuurlijk niet zien aankomen, jij wel?”

Pierre van Hooijdonk was brenger van slecht nieuws. Beeld: NOS.nl

Verbouwereerd
Van Bronckhorst reageerde verbaasd: ,,Ik vind het vreemd dat ik dat in deze uitzending te horen krijg, maar het zal wel. Dank je wel”, stamelde de verbouwereerde coach. Studio Voetbal-presentator Tom Egbers probeerde de situatie nog te redden: ,,Wij dachten dat je zelf niet meer wilde.” Op dat moment had de oefenmeester de verbinding echter al verbroken.

Excuses
De redactie van Studio Voetbal heeft inmiddels excuses aangeboden aan de ex-trainer van Feyenoord. Ook staat er een verklaring op hun website: We zouden wel gek zijn als we van Giovanni van Bronckhorst af zouden willen. Iemand die Ajax terug in de titelrace brengt, mag van ons een contract voor het leven krijgen.

Giovanni van Bronckhorst verscheen maandag niet op het trainingsveld van Feyenoord. Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse club worden zijn taken voorlopig overgenomen door Philip Freriks.