Misverstand leidt tot nachtelijk vuurwerk op De Wallen – Ajaxfans houden verkeerde oude dame wakker

Het was een kort nachtje voor de meeste medewerksters van De Wallen in Amsterdam. Niet al te goed geïnformeerde Ajaxfans staken daar vannacht vuurwerk af omdat ze dachten dat de selectie van Juventus – bijgenaamd ‘De Oude Dame’ – overnachtte in het Red Light District. Een vervelend misverstand: het ging om een andere oude dame uit Turijn.

Oude dame uit Turijn
Francesca Divanelli, een 74-jarige Turijnse van vederlichte zeden, werkt al sinds 1982 bij club Blue Heaven op De Wallen. ,,Mijn baas werd gisteravond gebeld door een man die zich voorstelde als Ajaxsupporter”, vertelt ze woensdagochtend in bijna vloeiend Italiaans. ,,Hij vroeg of de oude dame uit Turijn bij Blue Heaven zou overnachten. Op zich geen vreemde vraag; vaste klanten bellen regelmatig om te vragen wanneer ik er ben. En onder mijn vaste klanten bevinden zich ook heel wat Ajaxsupporters, die overigens ook bij mij graag opscheppen over hun prestaties. Waarom denk je anders dat het stadion zo vaak leeg is?”

Club Blue Heaven kleurde door het vuurwerk rood. Foto: Wikimedia CC/Massimo Catarinella

Knalvuurwerk
Volgens verwachting werd Divanelli de afgelopen nacht wakker gehouden, al gebeurde dat niet op de manier die ze had voorzien. ,,Rond drie uur vannacht werd er ineens een berg knalvuurwerk afgestoken. Ook gingen er heel wat pijlen de lucht is. Vuurwerk in Amsterdam kan eigenlijk maar twee dingen betekenen: het is nieuwjaar óf de tegenstander van Ajax is in de stad. Het eerste kon ik snel afstrepen, dus dan blijft er weinig over.”

De harde kern van Ajax heeft de vuurwerkshow inmiddels opgeëist. ,,We dachten dat Juventus op De Wallen zou slapen, maar dat was helaas niet zo. Misschien hadden we iets duidelijker moeten zijn toen we naar club Blue Heaven belden om informatie te vragen. Nu hebben we de medewerkers van de verkeerde club wakker gehouden.”

Deel dit artikel: