Mogelijk whiplash voor Verstappen – coureur eist schadevergoeding van Ricciardo


De botsing tussen Max Verstappen en zijn teammaat Daniel Ricciardo krijgt nog een staartje. De Nederlander claimt last te hebben van zijn nek en hoofd, wat zou kunnen duiden op een whiplash. Hij heeft een letselschadeadvocaat in de arm genomen en eist een schadevergoeding.

Vergeetachtig
,,Vlak na de klap had ik vooral last van mijn hoofd”, zegt Verstappen dinsdag. ,,Vooral toen ik door elke journalist werd gevraagd om mijn mening over de crash te geven en ik een dag later weer moest facetimen met Jack van Gelder. We zijn nu twee dagen verder en ik heb nu ook last van mijn nek en ben vergeetachtig. Maar wat was je vraag ook alweer?”

Max Verstappen is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Foto: Mark Somay/Red Bull Content Pool

Whiplash
De Limburger heeft letselschadeadvocaat Max Moszkowicz – ervaringsdeskundige als het gaat om whiplashes, zoals in onderstaande video te zien is – in de arm genomen. ,,Het lijkt erop dat mijn cliënt inderdaad een whiplash heeft. Daardoor zal hij een tijd niet kunnen werken en daar zal de heer Ricciardo dan voor moeten boeten. Hij ramde mijn cliënt immers van achteren en hield bovendien erg weinig afstand.”

Groot gemis
Volgens Formule 1-kenner en oud-coureur Robert Doornbos zou het ontbreken van Max Verstappen op de startgrid een groot gemis zijn. ,,Hopelijk valt het mee en kan hij over anderhalve week in Barcelona gewoon meedoen. Ik kan niet inschatten hoe ernstig het is, want ik ben in mijn tijd als Formule 1-coureur nooit van achteren aangereden. Dat kan namelijk niet als je zelf steeds achteraan rijdt.”