Mogelijke gezondheidsrisico’s: Max Verstappen mijdt rubberen banden


Max Verstappen rijdt voorlopig niet op oude rubberen autobanden. De Formule 1-coureur wil dat de gezondheidsrisicio’s van de banden, zoals die deze week in Zembla aan het licht kwamen, eerst worden onderzocht.

Zembla
,,Ik heb deze week de aflevering van Zembla gekeken”, zo licht Verstappen (19) zijn besluit toe. ,,Daarin werden vraagtekens gezet bij de veiligheid van kunstgrasvelden die zijn ingezaaid met rubberen korrels. Die korrels zijn gemaakt van oude autobanden en daar werken we in de Formule 1 ook weleens mee. Totdat duidelijk is of het rubber een gevaar voor de gezondheid vormt, rijd ik er niet op.”

Max Verstappen en een band, in betere tijden. Foto: Red Bull Racing

Max Verstappen en een band, in betere tijden. Foto: Red Bull Racing

Nieuwe banden geen gevaar
Hoewel het wel maanden kan duren totdat de risico’s zijn onderzocht, is het toch niet uitgesloten dat de Limburger zondag aan de start van de Grand Prix van Japan verschijnt. ,,Volgens Zembla zijn alleen versleten autobanden schadelijk. Als ik zondag na elke ronde een pitstop maak voor nieuwe banden, is er weinig aan de hand. En ik moet zorgen dat ik uit de buurt van de bandenstapels (die zijn gemaakt met oude banden, red.) blijf. Maar dat laatste probeerde ik ook al vóórdat ik Zembla zag.”