Monique Smit walgt van broekloze Donald Duck in kinderweekblad

Monique Smit is hélemaal klaar met Donald Duck en de uitgever van zijn weekblad. De Volendamse vindt het onbegrijpelijk dat een schaars geklede eend in matrozenpak al meer dan een halve eeuw centraal staat in een vrolijk tijdschrift voor kinderen.

,,Laatst zat ik in de wachtkamer en stuitte ik per toeval op een Donald Duck op de leestafel”, opent Smit haar relaas maandag. ,,Wat ik toen zag, kon ik niet geloven. Hoofdpersoon Donald beleeft allerlei avonturen, terwijl hij zonder broek door Duckstad waggelt. Dat is tot daar aan toe, maar in veel verhalen zijn zijn drie minderjarige neefjes er ook bij. Dat kan écht niet.”

Schennisplegende oom

Op Instagram maakt de succeszangeres – die in 2014 nota bene nog op de cover van het blad stond – van haar hart geen moordkuil en reageert ze onder een post van @DonaldDuck. “De jonge neefjes Kwik, Kwek en Kwak gaan nog naar school en zijn lid van de Jonge Woudlopers. Het zijn dus nog duidelijk kinderen. En dan worden ze geconfronteerd met hun schennisplegende oom. Als moeder van twee jonge kids vind ik het verschrikkelijk om dit te lezen. Het is dat ik geen abonnee ben, anders zou ik mijn abonnement opzeggen.”

Monique Smit (links, zonder duckface) vloog  Donald Duck op social media in de veren. Foto links: Roy Beusker (TBWA/Busted), CC BY 2.0, via Wikimedia Commons. Foto rechts: Flickr/HarshLight, CC BY 2.0.

Foto op Facebook

Of Duck onder de indruk is van Smits boze woorden, is nog maar de vraag. Kort na haar post plaatste zijn uitgever op Facebook een foto waarom Donald, zijn neefjes en zijn oom zich zonder redelijk doel ophouden in de natuur.

Deel dit artikel: