Mooi gebaar: Kuip loopt voortijdig leeg uit respect voor Ajax


Fans van Ajax waren vanmiddag niet welkom in De Kuip, maar dankzij respectvolle Feyenoord-supporters leek het er wel een beetje op. Een groot deel van het Rotterdamse publiek verliet het stadion voortijdig, zodat de Ajacieden zich toch nog in de ArenA waanden.

Veel respect
,,Zoals de afgelopen week al is gebleken, hebben wij enorm veel respect voor Ajax”, aldus Dick Daniëls van fanclub De Feijenoorder. ,,Het is erg jammer dat er geen fans uit Amsterdam welkom zijn, daarom hebben we onze supporters verzocht zich als Ajax-fan te gedragen: niet allemaal op komen dagen en ruim voor het laatste fluitsignaal naar huis.”

Warm onthaal
Het Legioen gaf massaal gehoor aan de oproep. Overigens kreeg Ajax al vóór de Klassieker een warm welkom; de spelersbus werd vriendelijk onthaald door Feyenoord-supporters. Het kleine comité dat afgelopen week verantwoordelijk was voor de fijnzinnige Holocaust-foto op social media was daar niet bij aanwezig. Zij waren in de veronderstelling dat de Ajacieden met de trein reisden en wachtten de Amsterdamse selectie tevergeefs op het stadion op.

Sportief: Feyenoord-fans gedragen zich als supporters van Ajax. Beeld: Fox Sports

Thuisgevoel 
Ajacied Siem de Jong was vol lof over de sportieve actie: ,,Niemand juichte toen ik scoorde en daardoor voelde ik me helemaal thuis. Ik denk trouwens dat er voortaan wel weer Ajax-fans naar De Kuip kunnen komen. Want als Feyenoord zo dramatisch blijft voetballen als vandaag, zijn er volgend jaar geen thuissupporters meer die ze in de haren kunnen vliegen.”