Mooi gebaar: Tagliafico steunt slechtziende Onana met bril

Het zijn donkere tijden voor Ajax, maar de solidariteit binnen de selectie is groot. Voor de aftrap van de bekerwedstrijd tegen PSV droegen de elf godenzonen een Onana-shirt om de geschorste keeper te steunen. Voor verdediger Nico Tagliafico was dat niet voldoende: hij droeg ook nog een symbolische bril om de slechtziende keeper die twee verschillende medicijnverpakkingen niet uit elkaar kon houden een hart onder de riem te steken.

Met een Edgar Davids-achtige skibril verscheen de publiekslieveling woensdagavond op het veld. ESPN-boegbeeld Jan-Joost van Gangelen suggereerde in de studio dat Tagliafico wellicht sneeuw verwachtte, maar de Argentijn gaf zelf tekst en uitleg: ,,Deze is voor Andre Onana. Ik wil hiermee slechtziendheid uit de taboesfeer halen: laten zien dat het helemaal geen schande is dat je zó slecht ziet dat je de medicijnen van je vriendin slikt.”

Nico Tagliafico was woensdagavond scherp. Beeld: ESPN

Brilstand

Of het door Tagliafico’s bril komt of niet is onbekend, maar de brilstand bleef in Amsterdam niet lang op het scorebord. Omdat de bezoekers uit Eindhoven per ongeluk een kalmeringsmiddel hadden geslikt in plaats van druivensuiker, kon de van Europees voetbal vrijgestelde Sebastien Haller al snel twee keer scoren.

Deel dit artikel: