Motorenruil Red Bull en Ferrari krijgt geen vervolg


Slecht nieuws voor Max Verstappen: hij kan komend weekend in Japan niet opnieuw met een Ferrari-motor rijden. Bij wijze van uitwisselingsproject ruilden Red Bull en Ferrari afgelopen weekend van krachtbron, maar in tegenstelling tot Red Bull Racing vond de Italiaanse renstal dat niet voor herhaling vatbaar.

Motorwissel
De motorwissel volgde op de botsing tussen Max Verstappen en de Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, ruim twee weken geleden in Singapore. De Limburger werd toen gesandwicht door de twee rode bolides. Het veroorzaakte nogal wat spanningen tussen beide teams. Om de zaak niet te laten escaleren, stelde Ferrari een motorwissel voor.

Geen vervolg
Die wissel pakte voor Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo goed uit. Zij eindigden afgelopen zondag op het podium. De Ferrari’s hadden een minder leuk weekend: Vettel moest achteraan starten na technische problemen tijdens de kwalificatie. Raikkonen kon zelfs helemaal niet starten. Ferrari maakte dan ook bekend dat de uitwisseling geen vervolg krijgt. ,,Komend weekend rijden we niet meer met Renault-motoren van Red Bull, maar met eigen materiaal”, aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.

Afgelopen zondag stuurde Max Verstappen zijn Red Bull Ferrari als eerste over de finishlijn. Foto: Wikimedia Commons

Vroeg
Omdat Red Bull in Japan dus weer met eigen motoren werkt, zal Max Verstappen naar verwachting snel uitvallen. Zelf ziet hij dat niet als probleem: ,,De race van zondag begint wel erg vroeg: om 7.00 uur Nederlandse tijd. Als ik snel uit de race lig, kan ik mooi nog even terug naar bed.”