Motorpech Charles Leclerc was eenaprilgrap Ferrari

Lange tijd leek Ferrari-coureur Charles Leclerc zondag onbedreigd op weg naar zijn eerste Formule 1-zege, totdat hij motorpech kreeg. Hoewel, pech… De Monegask was het slachtoffer van een eenaprilgrap van zijn team.

Vermogen teruggeschroefd
Dat maakte zijn team maandagmiddag op social media bekend. ,,Het leek ons hilarisch om het vermogen van de motor van Charles’ wagen in de laatste ronden van de race terug te schroeven. Dat hebben we dus gedaan. Met nog een klein aantal ronden te gaan, zaten we met ons hele team klaar voor de tv en het was kostelijk. Vooral toen hij nietsvermoedend klaagde over de boordradio, rolden we over de grond van het lachen. Fijne 1 april, Charles!”, schrijft de Italiaanse renstal onder een foto van het talent.

Charles Leclerc kon hier nog lachen. Foto: Wikimedia CC/Ralf Roletschek

Les van Renault
Om de grap te laten slagen, gingen Leclercs engineers bij Renault in de leer. ,,Zij weten alles van falende motoren, dus we hebben hen gevraagd hoe we het moesten aanpakken. Gelukkig wilden ze meewerken en vonden ze het een goed idee. Zelf haalden ze trouwens ook een soortgelijke grap uit, maar dan met de auto’s van hun beide coureurs.”

Charles Leclerc kon achteraf hartelijk lachen om de grap. Wel beloofde hij een tegenactie, zo schreef hij op Twitter: ,,Mijn monteurs moeten er niet van staan te kijken als ik bij mijn eerstvolgende pitstop een meter of tien te laat rem. Da’s pas lachen!”

Deel dit artikel: