Muse-fan wacht al 36 uur op toegift: ‘Ik weet zeker dat ze terugkomen’

Muziekfan Nico (34) woont sinds donderdagavond het concert van Muse bij in het Nijmeegse Goffertpark. Het is nu (zaterdagmiddag, 12.00 uur) inmiddels 36 uur geleden dat de band van het podium verdween, maar Nico weigert de locatie te verlaten.

Dorstig weer
,,Ik weet zeker dat ze nog terugkomen voor een toegift”, zegt de inmiddels aardig verbrande man uit Elsloo. Dat het park intussen volledig verlaten is en het podium is afgebroken, verandert niets aan zijn verwachtingspatroon: ,,Ze laten wel vaker even op zich wachten en bovendien hebben ze Bliss nog niet gespeeld. Waarschijnlijk drinken ze wat achter de coulissen. Het is dorstig weer, weet je.”

De geduldige Limburger is zelf intussen ook behoorlijk dorstig. ,,Ik zou wel een lekker biertje lusten, maar dat is lastig. Alle drankkraampjes zijn namelijk al verdwenen en mijn munten zijn ook op. En ik ga het Goffertpark natuurlijk niet verlaten. Zul je zien dat ze net het podium op komen als ik ben bestellen.”

Muse (hier goed zichtbaar) speelde donderdag in Nijmegen. Een cover van ‘Bloed, Zweet en Tranen’ bleef helaas achterwege.

Zugabe
De standvastige rockliefhebber heeft al een paar keer van zich laten horen. ,,Ik heb al een paar keer We want more gezongen. En ook Zugabe, want de bassist heeft volgens mij Duitse roots en Duitsers komen altijd terug. Mijn gezang heeft nog niet geholpen, maar ik weet zeker dat ze het gehoord hebben.”

Nico is van plan tot vanavond 21.00 uur rustig te wachten. ,,Als ze er dan nog niet zijn, is het misschien beter niet meer in een toegift te geloven. Want op dat tijdstip begint vanavond hun show in Keulen.”

Deel dit artikel: