Mysterieus: Luuk de Jong claimt doelpunt op mistige training PSV


Een bijzondere moment, woensdagochtend op De Herdgang in Eindhoven. Halverwege de training van PSV liep aanvaller Luuk de Jong ineens luid juichend over het veld. De aanvaller claimde tijdens de partijvorm een doelpunt te hebben gemaakt; daarmee een einde makend aan zijn lange doelpuntendroogte. Alleen kan niemand bevestigen dat hij wel écht scoorde…

In extase
De training was een klein uurtje aan de gang toen er ineens luid gejoeld werd op het veld. De ogen van de bezoekers speurden als zoeklichten naar de bron van alle vrolijkheid, wat door de zeer dichte ochtendmist nagenoeg onmogelijk was. Die bron, dat bleek Luuk de Jong te zijn, die zijn eerste doelpunt sinds mensenheugenis wilde vieren. De lange spits was hoorbaar in extase en zong zelfs het clublied om het te vieren.

Maar niemand weet of Luuk de Jong wel écht gescoord had. Ook verdediger Nicolas Isimat-Mirin niet. ,,Het was zó mistig, dat ik geen hand voor ogen meer zag. Zelfs geen hand met een felgele tennisbal erin. Ik hoorde ineens wel dat Luuk aan het juichen was, maar ik had geen idee waarom. Of ik denk dat hij gescoord heeft? Haha, wat denk je zelf?”

Dichte mist op De Herdgang, woensdagochtend. Foto: PSV Media

Gemist
De andere leden van de PSV-selectie zagen de bal ook niet achter keeper Jeroen Zoet verdwijnen. Toeschouwer Cor van Esdonk (77) had eveneens geen idee wat de blijdschap veroorzaakte. ,,Door de mist was er helemaal niets te zien van de training, maar gelukkig kom ik alleen om koffie te drinken met leeftijdsgenoten. Of ik het jammer vind dat ik een eventueel doelpunt van Luuk de Jong gemist heb? Mwa, ik vind het vooral sneu voor de mensen die nog nooit een doelpunt van hem gezien hebben. Ik heb hem zelf namelijk al ooit zien scoren. Dat was in de periode dat het Nederlands elftal nog gewoon meedeed aan eindtoernooien. Schitterende tijd!”

Luuk de Jong kon na de training niet reageren op zijn spookdoelpunt. Vanwege de dichte mist konden we hem namelijk niet vinden.