Mysterieuze vloeistof uit hemel veroorzaakt paniek


Een nog onbekende vloeistof die vanuit de lucht neerdaalde heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voor veel onrust gezorgd. Duizenden Nederlanders belden in paniek 112, waardoor het alarmnummer zelfs enige tijd niet bereikbaar was. Er zijn vooralsnog geen gewonden gemeld.

Paniek
,,De eerste meldingen kwamen vanuit het zuiden van het land en kwamen rond middernacht binnen”, zegt de Coördinator Rampenbestrijding. ,,Getuigen meldden dat de er een transparante vloeistof in druppelvorm viel. Op sommige plaatsen brak er paniek uit en liepen vluchtende mensen elkaar onder de voet. Omdat er zo veel mensen 112 belden, was de centrale enige tijd overbelast.”

De geheimzinnige vloeistof richtte behoorlijke schade aan. Foto: Flickr.com

De geheimzinnige vloeistof richtte behoorlijke schade aan. Foto: Flickr.com

Filmende automobilisten
Op de snelweg A58 ontstonden er gevaarlijke situaties door het verschijnsel. Sommige ramptoeristen parkeerden hun auto op de weg en maakten foto’s van het mysterieuze tafereel. De flitsen van hun camera’s waren in heel Brabant te zien. Anderen maakten al rijdend video’s om te delen met hun digitale vrienden. De politie die inmiddels ter plaatse was noteerde de kentekens van een aantal filmers. Zij kunnen een flinke prent verwachten.

Volgens de rampencoördinator doen experts momenteel onderzoek naar de herkomst van het raadselachtige vocht. ,,Er werd rekening gehouden met het scenario dat het om regen zou gaan, maar dat is eigenlijk hoogst zeldzaam in dit land. Vooralsnog lijkt het erop dat de stof geen blijvende schade veroorzaakt, maar wel invloed kan hebben op het humeur van de Nederlander. Daarom adviseren we de mensen om binnen te blijven. Is dat niet mogelijk, dan raden we aan een paraplu mee te nemen.”