Na boerkaverbod ook boeruhverbod in Eindhoven – PSV-kleding niet langer toegestaan op openbare plekken

Slecht nieuws voor de modebewuste Eindhovenaar die in zijn vrije tijd graag een PSV-tenue draagt. Vanaf morgen geldt in Eindhoven, naast het boerkaverbod, ook een boeruhverbod. Aanleiding is de wanprestatie tegen FC Basel.

Geen service meer
In eerste instantie zullen dragers van boeruhkledij er met een waarschuwing van afkomen, zegt de gemeente. ,,Wanneer bezoekers van het Stadskantoor een PSV-shirt, -jas of -pet dragen, zullen wij ze erop aanspreken. Wie vervolgens weigert de bewuste kledingstukken uit te trekken of af te zetten, krijgt nog minder service dan gebruikelijk. Ook het roepen van de PSV-geuzennaam ‘boeruh’ tolereren we niet langer”, zegt een gemeentewoordvoerder.

De gemeente Eindhoven vindt het dragen van PSV-attributen op openbare plekken in de stad – en dat zijn er nogal wat – niet meer van deze tijd. ,,Tot begin van deze week vonden we het best kunnen, maar zeker na de gênante vertoning tegen FC Basel zijn we van mening dat PSV-kleding niets mee toevoegt aan het straatbeeld. Bewaar die spullen voor carnaval of voor in het stadion, is ons standpunt.”

PSV-kledij is in Eindhoven al jarenlang bon ton. Foto: Flickr/Jos Dielis

Uitzondering
Uitzonderingen zijn er volgens de gemeente Eindhoven ook. ,,Spelers van PSV mogen op één openbare plek in de stad PSV-kleding dragen: in het Philips Stadion. Anders weten ze elkaar straks helemáál niet meer te vinden met de bal.”

Deel dit artikel: