NAC benoemt ontslagen Hyballa tot erelid na lang dienstverband van vijf maanden

NAC en Peter Hyballa zijn sinds vanmiddag uit elkaar, maar de Duitse trainer verlaat de club via de voordeur. De uitmuntend geleide Bredase voetbalvereniging benoemde de oefenmeester bij zijn afscheid tot erelid, vanwege zijn clubtrouw.

,,NAC en Peter Hyballa hebben een ontzettend lang verleden. Samen zijn we door diepe dalen gegaan, maar ook door moeilijke tijden. Toch bleef hij altijd loyaal. Op 3 februari 2020 kwam hij bij de club; een compleet ander tijdperk. Precies vijf maanden later nemen we afscheid. Dat voor NAC-begrippen zéér lange lidmaatschap is reden om hem te benoemen tot erelid en tevens tot Mister NAC, natuurlijk met alle respect voor zijn voorganger Ton Lokhoff”, schrijft de club in een statement.

Peter Hyballa, Mister Nac, krijgt een standbeeld. Foto: Wikimedia CC/Steindy

Standbeeld

De Duitser krijgt ook een standbeeld in het Rat Verlegh Stadion. Volgens de club komt dat in de bestuurskamer te staan. ,,Zo is het met een beetje fantasie toch net alsof we nog een bestuurslid in dienst hebben”, aldus NAC. ,,Als we het standbeeld van Peter buiten het stadion hadden gezet, hadden we bovendien het risico gelopen dat Thierry Baudet er bloemen bij zou leggen. Dat willen we een erelid van onze club natuurlijk niet aandoen.”

NAC verwacht snel een opvolger van Hyballa bekend te kunnen maken, besluit de club. ,,We denken snel iemand te presenteren die onze selectie een aantal weken onder zijn hoede wil nemen.”

Deel dit artikel: