Nederland stuurt boze boeren naar Noordoost-Syrië – Erdogan trekt troepen terug

Enkele honderden verontwaardigde boeren zijn onderweg van Groningen naar het noordoosten van Syrië. Ze gaan daarheen om een einde te maken aan de crisis. De Turkse president Erdoğan is geschrokken en heeft zijn troepen opdracht gegeven terug te keren naar Turkije.

Minister Bijleveld van Defensie: ,,Gisteren (maandag, red.) hebben we één ding geleerd en dat is dat je de slagkracht van boze boeren niet moet onderschatten. Ze hebben Noordoost-Nederland gisteren afgebroken, dus in Noordoost-Syrië zal het ook wel lukken. Als we ze daarnaartoe sturen, slaan we twee vliegen in één klap: er komt daar een einde aan de spanningen én we kunnen weer lekker doorrijden op de Nederlandse binnenwegen.”

Tussenstop in Bulgarije
Ongeveer driehonderd boeren zijn vanochtend in alle vroegte gestart aan een reis van zo’n 4.000 kilometer. Volgens Bijleveld kan het wel een aantal weken duren voordat ze op de plaats van bestemming arriveren. ,,Een tractor mag maar 25 kilometer per uur en bovendien zijn er in Tsjechië wegwerkzaamheden. Ook blijven ze mogelijk wat langer in Bulgarije om daar af te rekenen met die misselijkmakende racisten die zich voetbalfans noemen.”

De boeren zijn op weg. Beeld: YouTube/Jan Goemaat

Erdoğan: geschrokken
De Turkse president Erdoğan is onder de indruk van de naderende invasie uit Nederland. ,,Van de tweets van Trump word ik niet zo bang, maar dit is een dreiging van een ander kaliber. Ik heb mijn troepen onmiddellijk opdracht gegeven zich terug te trekken. Met Nederlandse boeren wil je écht geen ruzie hebben”, aldus de geliefde dictator.

Veehouder Freerk, momenteel onderweg naar Syrië, laat telefonisch weten te weten het verstandig te vinden dat Erdoğan zijn troepen teruggeroepen heeft. ,,Ik heb hem nooit persoonlijk ontmoet, maar volgens mij is het best een verstandige vent. En ik denk dat we elkaar best wel begrijpen. Volgens de verhalen houdt hij erg van geiten. Dat geldt voor de meeste boeren natuurlijk ook.”

Deel dit artikel: