Nederlands elftal boycot WK 2022 in Qatar

Het Nederlands elftal komt niet in actie op het WK voetbal in Qatar, dat in 2022 georganiseerd wordt. De KNVB vindt dat er te veel mis is in de oliestaat en heeft Frank de Boer als bondscoach aangesteld om te zorgen dat Oranje het toernooi daadwerkelijk misloopt.

,,We ontvingen geluiden dat er in Qatar dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen”, verklaart bondsvoorzitter Just Spee. ,,Stadionbouwers die te laat uitbetaald kregen of zelfs hun koffiepauze door de neus geboord zagen, clubs die door seksspeeltjessjeiks worden gesponsord en dat soort kwalijke zaken. Daar nemen wij als KNVB fel afstand van. Vanmorgen hebben we in Zeist gezegd: daar gaan we niet naartoe. En dan kom je al snel bij Frank de Boer uit.”

Frank de Boer, Nederlands hoop in goede dagen. Foto: Paul Luberti / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

Danny Blind

Volgens de preses had de KNVB weinig opties om het toernooi niet te halen. ,,Met deze goede lichting is kwalificatie mislopen best een uitdaging. Danny Blind had gekund, maar die heeft stiekem toch wel wat puntjes bijeen gesprokkeld, zo links en rechts. Ook Louis van Gaal was beschikbaar, maar die is eigenlijk nooit echt in beeld geweest. De vorige keer dat hij bondscoach was, werd Oranje derde van de wereld. Als zoiets in Qatar onverhoopt zou gebeuren, sta je er slecht op.”

Frank de Boer reageert enthousiast op zijn nieuwe rol als boycotbondscoach: ,,Ik ben zeer vereerd met het vertrouwen van de KNVB.”

Deel dit artikel: