Neerlandici woedend om borden op Zwarte Cross: ‘Allah’s afbakbar moet zonder apostrof’

Verschillende neerlandici zijn woest op de organisatie van de Zwarte Cross. Ze spreken er schande van dat er een bord met de tekst Allah’s afbakbar op het festivalterrein stond. De Zwarte Cross heeft inmiddels excuses aangeboden.

Kort nadat iemand een foto van het bord op social media plaatste, ging het los. ,,Het is een schande dat dit in een ontwikkeld land als Nederland kan”, klaagt neerlandica Agnieszka Dujardin-Estévez Garcia. ,,Iedereen weet dat de bezits-s aan de naam vast geschreven wordt, tenzij de naam eindigt op een sisklank. Er had dus gewoon Allahs afbakbar op het bord moeten staan.”

Het gewraakte bord. Foto: Twitter (originele plaatser niet kunnen achterhalen).

Het gewraakte bord. Foto: Twitter (originele plaatser niet kunnen achterhalen).

Bezopen
Dujardin-Estévez Garcia krijgt bijval van Frans van Stiphout, afgestudeerd in de Nederlandse Letterkunde. ,,Het verbaast me dat er niet eerder mensen of complete bevolkingsgroepen hierover hebben geklaagd – dat bewijst nog maar eens dat Nederland een tolerant land is en dat niemand zich beroept op het recht om zich onterecht verongelijkt te voelen. Het lijkt me bovendien buitengewoon vervelend voor de eigenaar van de betreffende afbakbar, ondernemer Allah, dat zijn bedrijfsnaam verkeerd wordt gespeld. Het is, excusez le mot, bezopen wat er hier is gebeurd en ik ben niet van plan om ooit nog een voet te zetten op de Zwarte Cross.”

De organisatie van de Zwarte Cross heeft intussen spijt betuigd en laat via een woordvoerder weten dat de betreffende apostrof intussen is weggehaald.

Deel dit artikel: