Never gonna give you up: Salah steunt Rick Astley met tekst op shirt

Rick Astley mag dan alweer een jaar of 30 geen hits meer hebben uitgebracht, de zanger is nog steeds niet vergeten. Dat bleek woensdagavond wel op Anfield Road. De geblesseerde sterspeler Mohamed Salah droeg een shirt met daarop de titel van Astley’s grootste en enige hit.

Vooruitziende blik
Analytici en televisiekijkers dachten dat Salah een inspirerende boodschap wilde delen toen hij een shirt uit zijn kast trok. Alleen de woorden ‘Never give up’ waren namelijk zichtbaar, maar daar had de Egyptenaar een verklaring voor. ,,Ik droeg een vest over mijn shirt. In Liverpool kan het ’s avonds namelijk behoorlijk koud zijn. Zeker voor iemand die Egyptische temperaturen gewend is en de hele avond nauwelijks in beweging komt. Maar als ik mijn vest uittrek, zie je duidelijk dat er ‘Never gonna give you up’ staat.”

Door Salahs vest is de tekst niet helemaal zichtbaar. Beeld: Ziggo Sport

Door Salahs vest is de tekst niet helemaal zichtbaar. Beeld: Ziggo Sport

Statement
Salah, die na het Wonder van Anfield veelvuldig in beeld kwam, wilde met zijn shirtkeuze zanger Rick Astley steunen. ,,Ik wilde een statement maken: we zijn Rick niet vergeten. Toen hij zijn finest hour had, was ik nog niet geboren, maar hij is zonder meer één van de groten der aarde. Hij heeft een YouTube-video met meer dan een half miljard hits, dus dan kun je wel iets!”

De voetballer probeerde, zo zegt hij, al eerder om de legendarische popartiest te steunen. ,,Tijdens de heenwedstrijd in Nou Camp droeg ik dit shirt onder mijn Liverpool-shirt. Mijn doel was om het uit te trekken na mijn doelpunt, maar helaas scoorde ik niet. Na de wedstrijd wilde ik mijn shirt alsnog uittrekken om het te ruilen met Piqué, maar ook dat ging niet door. Hij wilde namelijk het shirt van Shaqiri voor zijn vrouw.”

Astley ontroerd
Rick Astley was enorm ontroerd door de actie van Salah. De dankbare artiest postte een wel héél bijzondere videoboodschap, die hier te zien is.

Deel dit artikel: