Neymar gearriveerd in Moskou – Braziliaan rolt ruim duizend kilometer na lichte tik


Als eerste lid van de Braziliaanse selectie heeft Neymar finalestad Moskou bereikt. Dat deed de aanvaller op een erg milieubewuste manier: rollend.

Een lichte duw van een Mexicaanse verdediger, maandagmiddag, katapulteerde Neymar in westelijke richting. Hij tolde om zijn as en ontwikkelde steeds meer snelheid. Daarbij liet hij ook niet na om in woord en gebaar duidelijk te maken hoe zwaar hij was getroffen door de aanslag op zijn leven.

Neymar aan het begin van zijn reis. Foto: Twitter.com

Neymar aan het begin van zijn reis. Foto: Twitter.com

Duizelig
Neymar rolde via de noordelijke route naar het Luzhniki Stadion in Moskou, waarschijnlijk om geen last te hebben van het drukke verkeer in de dagelijkse avondspits en dagjesmensen die hun vertier zochten aan de Zwarte Zee. Iets meer dan drie uur later arriveerde de flamboyante aanvaller uiteindelijk in de Russische hoofdstad. Hij maakte een uitgeruste indruk, maar klaagde wel over duizeligheid en zijn tegenstanders.

Brazilië won overigens met 2-0 van Mexico. Neymar speelde een bescheiden rol, al was hij niet helemaal fit. Tijdens het luisteren naar het Mexicaanse volkslied raakte hij namelijk ernstig gewond aan zijn kapsel.