Neymar mogelijk naar Nederland voor oplossing droogteprobleem


Ondanks de uitschakeling tegen de Belgen komt Neymar deze zomer wellicht toch nog in actie. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Braziliaanse stervoetballer gevraagd om naar Nederland te komen en bij te dragen aan de oplossing van het droogteprobleem.

,,De voetbalvelden in Rusland zijn in zeer goede conditie, terwijl het daar even warm en droog is als in Nederland”, weet een woordvoerder van het ministerie. ,,Dat is allemaal de verdienste van Neymar. Hij heeft op zo’n beetje alle velden waar dit WK gespeeld wordt zijn tranen ruimhartig de vrije loop gelaten. Daar knapt het zichtbaar van op.”

Neymar tijdens een recent irrigatieproject.

Alternatieve bronnen
Ook de Nederlandse grond kan wel wat vocht gebruiken. ,,Het drinkwater wordt schaars en dus moeten we op zoek naar alternatieve bronnen. Neymar is van harte welkom en we hopen op zijn medewerking.”

Of de ongelukkige Braziliaan inderdaad dé oplossing is voor het droogteprobleem, is nog maar zeer de vraag. Vrijdagavond bleef de stoere voetballer namelijk negentig minuten lang droog staan. Mede daardoor verloor Brazilië met 2-1.