Neymar zwaargewond tijdens scheerbeurt – precision trimmer kost sterspeler mogelijk restant WK


Het WK voetbal is mogelijk voorbij voor de Braziliaanse vedette Neymar jr. De stoere aanvaller raakte maandagochtend tijdens een scheerbeurt zwaargewond aan zijn bovenlip. Hij is aanspreekbaar, maar verblijft momenteel toch in een revalidatiecentrum.

Op videobeelden van het hotel waar de Goddelijke Kanaries verblijven is te zien dat Neymar eerst zijn wangen insmeert met scheergel en vervolgens een scheermes over zijn wangen en hals laat glijden. Voor de finishing touch draait hij zijn scheermes 180 graden om en gebruikt hij de precision trimmer.

Neymar, net voor de aanslag. Beeld: gillette.com

Stort ter aarde
Dan gaat het verschrikkelijk mis. Plots stort Neymar ter aarde. Om te laten zien dat het menens is, rolt hij een aantal keren door en komt hij, luid kermend, tegen zijn bed tot stilstand.

Gelukkig heeft de gehavende flankspeler nog de tegenwoordigheid van geest om de receptie te bellen. De hotelarts is snel ter plekke en kan de enorme bloeding stelpen met een pleister. Maar omdat hij in shock is, wordt de huilende Neymar met een traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde hospitaal vervoerd. Na onderzoek is hij overgebracht naar een revalidatiecentrum. Hoe lang zijn herstel gaat duren is onduidelijk.

Hoewel de videobeelden laten zien dat er tijdens het ongeluk niemand in Neymars buurt is, claimt hij dat hij van achteren werd geraakt door een tegenstander. Videoscheidsrechter Danny Makkelie buigt zich momenteel over de beelden en zal daarna oordelen of een rode kaart voor een nader aan te wijzen dader op zijn plaats is. ,,Ik kan niet vooruitlopen op de uitkomst, maar gezien Neymars reputatie is de kans dat hij een overtreding simuleert nihil”, aldus video-expert Makkelie.

Spaghetti-incident
Het scheerongeval is alweer het tweede huiselijke ongeval van Neymar dit WK. Nog maar anderhalve week geleden liet de pechvogel de inhoud van een pan spaghetti over zijn hoofd vallen.