Nick en Simon stoppen: ‘Hopelijk kunnen mensen ons dan wél uit elkaar houden’

Na zestien jaar laten Nick en Simon binnenkort het slotakkoord klinken. Nick is het beu om voortdurend voor Simon te worden aangezien en vice versa. ‘Zelfs mijn vriendin kan ons niet meer uit elkaar houden.’

,,Je zou zeggen dat mensen na al die jaren wel weten wie wie is”, opent Simon. ,,Maar helaas: overal waar ik kom word ik nog steeds voor Nick aangezien en andersom gebeurt dat ook de hele tijd. Bij de viskraam, in de supermarkt, backstage, in e-mails en ga zo maar door. Terwijl we toch echt niet zo veel op elkaar lijken. We komen allebei uit Volendam en hebben een voorliefde voor matige Nederlandstalige muziek, maar daar houdt de vergelijking wel op.”

Onwil

Simon heeft geen idee waarom mensen het verschil niet onthouden. ,,Misschien is het onwil. Andere bekende duo’s hebben er volgens mij geen last van. Suzan en Freek of Bassie en Adriaan worden toch ook niet door elkaar gehaald?

Nick (links dan wel rechts) en Simon in 2007. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3.0/Ronn

Vriendin

Nick heeft soortgelijke ervaringen. ,,Het wordt van kwaad tot erger. Zelfs mijn vriendin kan ons niet meer uit elkaar houden. ‘Simon, zet jij de container even buiten?’, vroeg ze me laatst. Nou, dat heb ik dus mooi niet gedaan. Ik heb wel overwogen om háár buiten te zetten, maar ze krijgt nog een kans.”

Rosanne

Beide troubadours kwamen tot de conclusie dat het beter is om te stoppen. Nick: ,,Zo lang we samen in de media verschijnen, blijft de verwarring bestaan. We kunnen dus maar beter stoppen als duo en ons richten op onze solocarrière. Hopelijk kunnen onze mensen ons dan wél uit elkaar houden. Het is ook beter voor onze onderlinge relatie. Ik heb het altijd al irritant gevonden dat Simon over mijn vriendin Rosanne zingt. Mij doet dat pijn.”

Nickname

Nick weet niet of hij en Simon nog ooit samen gaan zingen. ,,Misschien, maar dan neem ik wel een andere naam om te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Een soort nickname. Garfunkel of zo. Dat heb ik altijd een mooie naam gevonden.”

Deel dit artikel: