Niet-welkome aanhang PSV wijkt uit naar Concertgebouw tijdens Ajax-PSV

Goed nieuws voor de liefhebbers van betere muziek: het optreden van de PSV-aanhang kan op zondag 6 november gewoon doorgaan. De Amsterdamse burgemeester Halsema wil het koor niet in de Johan Cruijff ArenA hebben, maar in het Concertgebouw zijn de Eindhovense vocalisten wél welkom.

,,We zijn blij dat we, in goed overleg met organisator MOJO, tóch een locatie hebben gevonden om op te treden”, meldt een woordvoerder van het Eindhovense ensemble. ,,Mooi dat het Concertgebouw ons wél met open armen ontvangt. Er kunnen wat minder fans in, maar van de andere kant is de akoestiek vele malen beter. Het zelfs is maar de vraag of op 6 november de galm van ons recente optreden tijdens de Johan Cruijff Schaal weg is.”

De Eindhovense chansonniers in actie tijdens de Johan Cruijff Schaal. Foto: Rik Elfrink

Mindere dag

Halsema denkt dat de PSV-zangers in het Concertgebouw goed tot hun recht komen. ,,De vorige keer was ik iets minder enthousiast over het oeuvre, maar ook The Rolling Stones en Mart Hoogkamer hebben weleens een mindere dag. Ik sta niet onwelwillend tegenover een optreden in het Concertgebouw, waar op dat moment geen voetballers in Ajax-shirt rondlopen. Dat komt de kwaliteit van het optreden vast ten goede.”

Kaartverkoop

Kaarten voor het concert zijn vanaf komende vrijdag om 10.00 uur verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen. Ziggo-klanten kunnen donderdag al gebruikmaken van de pre-sale.

Deel dit artikel: