Nieuw record: Frank Snoeks zwijgt 3,296 seconden tijdens kwartfinale 


In de eerste helft van de EK-kwartfinale tussen Duitsland en Italië heeft Frank Snoeks 3,296 seconden zijn mond gehouden. Daarmee verpulverde hij zijn persoonlijk record uit 1998 (Nederland – Argentinië, 3,102 tellen stilte).

Bezorgd
Snoeks verscherpte zijn record in de 41e minuut van de niet opvallend boeiende wedstrijd. Nadat hij de kijker vertelde waar het textiel van de hoekvlag gefabriceerd wordt, was het ineens stil. Het leidde tot een aantal bezorgde berichten op social media; sommige mensen dachten dat Snoeks onwel was geworden.

Frank Snoeks.  Foto: Martijn Beekman

Frank Snoeks. Foto: Martijn Beekman

Technische problemen
De regie van de NOS speelde razendsnel in op de onvoorziene stilte. ‘Wegens technische problemen is de commentaarverbinding verbroken. Er mankeert niets aan uw toestel’, rolde er in beeld. Nadat Snoeks na ruim drie seconden aan een verhaal over de meevoetballende kwaliteiten van de Duitse keeper Manuel Neuer begon, keerde de rust echter terug.

Frank Snoeks ontkende overigens al die tijd stil te zijn geweest: ,,Ik praatte wel degelijk, maar ik had mijn microfoon per ongeluk uitgezet. “