Nieuw verzoek Blind aan Halsema: ‘Huldiging op Museumplein bij Champions League-winst Ajax’


Na de dubbele zege op het sterke Sturm Graz twijfelt niemand meer: Ajax wint dit seizoen de Champions League. Daley Blind is alvast bezig met het regelen van de locatie. Hij vroeg burgemeester Halsema of het feest opnieuw op het Museumplein mag plaatsvinden.

Kapers op de kust
,,Het lijkt misschien wat vroeg, maar bij zo’n feest komt veel kijken”, zegt Blind. ,,Bovendien zijn er meer kapers op de kust. De finale van de Champions League die wij vermoedelijk gaan winnen is op 1 juni 2019 en rond die periode is ook altijd de finale van het Songfestival. Ik ga ervan uit dat Nederland wint, dus dan zal er een huldiging moeten plaatsvinden. Het is dus goed om tijdig beslag te leggen op de feestlocatie. Voor je het weet loopt Jan Smit voor je voeten.”

Na de 0-2 van Tadic weet Blind het: de Champions League-winst is bijna binnen. Beeld: Fox Sports

Meesters
Daarom diende de ervaren bankzitter na de uitoverwinning op Sturm Graz een verzoek in bij burgemeester Halsema. ,,Ik heb haar gevraagd om ons te huldigen op het Museumplein. Bekend terrein, want een paar weken eerder worden we daar gehuldigd nadat we landskampioen zijn geworden. Ik kom daar nu eenmaal graag. Vlak bij het Rijksmuseum, tussen al die andere Hollandse Meesters, voel ik me thuis.”

Burgermoeder Halsema heeft al laten weten dat een huldiging op het Museumplein wat haar betreft best bespreekbaar is. ,,Maar er is wel één voorwaarde: als ik over een paar jaar de nieuwe premier van Nederland word, wil ik in de ArenA gehuldigd worden.”