Nieuwe maatregel: profvoetbal voorlopig zonder voetballers

Voorlopig zijn er geen voetballers toegestaan tijdens betaaldvoetbalwedstrijden. Ze zouden het publiek aansporen om te zingen en te weinig afstand te houden. Supporters blijven – in beperkte mate – wél welkom in de stadions.

Premier Rutte maakt dit vanavond bekend, melden insiders die de tekst van Ruttes speech in handen hebben gekregen. ‘De afgelopen weken hebben we allemaal kunnen zien dat supporters elkaar in de armen vallen na een doelpunt, of de scheidsrechter, vaak terecht overigens, vocaal de les lezen na een dubieuze beslissing. Zonder activiteit op het veld was dit allemaal niet gebeurd. Omdat het in deze fase belangrijk is om problemen bij de bron aan te pakken, hebben voetballers en arbiters de komende weken vakantie.’

Voetbal zoals het er de komende weken uitziet: wel fans, geen voetballers. Foto: Bas Dijkhof

Méér mensen naar binnen

Voetbalsupporters met kaarten voor een aanstaande wedstrijd kunnen gewoon naar het stadion. Sterker nog: er kunnen méér mensen naar binnen, zo lezen we. ‘Omdat het veld niet gebruikt wordt, kunnen mensen ook daar plaatsnemen. Vanzelfsprekend blijft de anderhalvemeterregel van toepassing en moeten de fans op hun stoel of op het gras blijven zitten.”

Op sociale media steken veel fans hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. In Rotterdam zijn de mensen over het algemeen milder. ‘Ik ben het gewend om geen of nauwelijks voetbal te zien in De Kuip, dus voor ons verandert er niet zo veel’, schrijft fan Nick op Facebook.

Deel dit artikel: