Nieuwe naam voor partij Sylvana Simons: FC Oss


De politieke partij van Sylvana Simons heet vanaf nu FC Oss. De alom gewaardeerde politica legde direct beslag op de naam toen die vrijdagochtend, door de naamswijziging van de Osse voetbalclub, vrijkwam.

Overname
Voetbalclub FC Oss maakte toen namelijk bekend als TOP Oss verder te gaan. Simons haakte daar meteen op in en nam de naam FC Oss over, zo maakte ze bekend. ‘FC Oss is een naam die precies past bij de normen en waarden waar ik voor sta. Bovendien is de naam nog niet in gebruik’, twitterde ze.

Het nieuwe partijlogo van Simons. Beeld: FC Oss

Hoofdkwartier
Simons denkt bij nader inzien dat de vorige naam, BIJ1, niet bij haar grootse ambities past. ,,Het kan de indruk wekken dat ik het bij 1 zetel wens te houden. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Met FC Oss kan ik alle kanten op. Ik ga mijn hoofdkwartier trouwens ook in Oss huisvesten. Dat is centraal gelegen, waardoor al mijn aanhangers mijn partijbijeenkomsten makkelijk kunnen bijwonen.”

Een woordvoerder van de voetbalclub uit Oss reageerde positief op het lumineuze idee van Simons om de naam over te nemen: ,,TOP!”