Nieuwe spaaractie bij AH: verzamel alle fipronil-eieren


Albert Heijn heeft weer een nieuwe actie bedacht om klanten te belonen. Als mensen een ei met een ‘fipronil-code’ in hun winkelwagentje hebben, krijgen ze een zegel. Een volle spaarkaart levert leuke voordelen op.

Vijftien eicodes
Op de spaarkaart staan vijftien eicodes vermeld, variërend van X-NL-40446XXtot X-NL-43651XX. Aan de kassa checkt de caissière of de klant een ei met een vermelde code in zijn doosje heeft zitten. Is dat het geval, dan krijgt hij of zij een spaarzegel.

Met een volle kaart zijn gratis producten uit de supermarktapotheek te verdienen. Om te voorkomen dat gehaaide klanten de doosjes openen om te kijken of er een fipronil-eicode op staat, zijn alle doosjes verzegeld.

Enthousiaste klanten
De grootgrutter begon vanochtend met de actie. ,,We moesten iets doen om toch van onze eieren af te komen. Dat is gelukt; ze vliegen werkelijk de winkel uit. Mensen reageren er erg enthousiast op en vinden het origineel bedacht. Een echte AH-erlebnis”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

De leuke actie zorgt voor lachende gezichten aan de kassa. Foto: Hart van Nederland

Bijna volle kaart
Vaste klant Wil Schuts, kind aan huis bij de AH in Eindhoven, heeft een wagentje vol eieren en ook het nodige geluk: ,,Mijn spaarkaart is al bijna vol. Alleen X-NL-43224XX ontbreekt nog, maar die ga ik ongetwijfeld vinden. Dat is een eitje!”