Nieuwe spelersbus PSV vanaf vandaag in gebruik

PSV heeft een nieuwe spelersbus. Het nieuwe vervoermiddel biedt plaats aan acht spelers, wat gezien het huidige inzetbaarheidsniveau van de selectie ruim voldoende is.

Tot op heden had PSV een ruime touringcar, maar die is uit de vloot genomen. ,,Beetje onzinnig en oneconomisch om door het land te rijden in een dieselslurpende bus die ruimte biedt aan vijftig mensen, terwijl alle fitte spelers in een zuinig en knus busje passen. Incidenteel zullen we misschien een plek tekortkomen, maar dan laten we Jordan Teze zelf rijden. Hij is het wel gewend om los van zijn teamgenoten te reizen”, aldus bestuurder Toon Gerbrands.

De nieuwe bus van PSV. Foto: stadstaxihengelo.nl

Verkocht aan de KNVB

PSV heeft de oude spelersbus verkocht aan de KNVB. ,,Zij houden er momenteel nogal van om mensen dwars door Europa te laten reizen. Daarbij is een bus een prima vervoermiddel. Ze hebben hem voor een vriendenprijsje overgenomen, wat tekenend is voor de vriendschappelijke band tussen PSV en de KNVB.”

De nieuwe bus is van het merk Mercedes. Gerbrands: ,,Die keuze was snel gemaakt. In een Duits voertuig voelen onze meeste spelers zich waarschijnlijk het meest op hun gemak.”

Deel dit artikel: