Nieuwe tribunegeluiden tijdens wedstrijden Oranje: KNVB laat fluitconcert opnemen

Het Nederlands elftal speelde gisteravond verschrikkelijk slecht, maar het publiek kwam nauwelijks in opstand. Niet erg realistisch natuurlijk. Daarom laat de KNVB een fluitconcert opnemen, zodat de emoties van de virtuele fans beter passen bij de verrichtingen op het veld.

Ook bondscoach Frank de Boer vond het maar raar. Hij zag zijn elftal er werkelijk niets van bakken, maar gemor en gefluit bleef uit. ,,Ik moet bekennen dat ik Oranje nog nooit zo slecht heb zien spelen onder mijn leiding. Normaal gesproken daalt er een striemend fluitconcert op het veld neer, maar het niet-aanwezige publiek bleef via de geluidsband maar zingen, applaudisseren en aanmoedigen. Erg surrealistisch.”

Fluitconcerten en snurkende mensen

,,Om een levensechte stadionbeleving te kunnen garanderen, laten we geluiden opnemen die beter passen bij de huidige vorm van Oranje: fluitconcerten. Daarvoor laten we fragmenten knippen uit de uitvoering van Die Zauberflöte, vanavond in het Concertgebouw. Ook willen we geluiden opnemen van gapende en snurkende mensen. Daarvoor gaat er een opnamecrew naar het gemeentehuis in Amsterdam”, meldt de KNVB.

Het Concertgebouw. Foto: Hans-Peter Harmsen / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/1.0)

Niet uniek

Het registreren van levensechte, actuele stadiongeluiden is trouwens niet uniek. De Italiaanse voetbalbond stuurde onlangs een geluidsploeg naar een oerwoud in Centraal-Afrika, om daar geluiden te registreren die normaal ook hoorbaar zijn in Italië.

Deel dit artikel: