Nieuwszender NBC verklaart succes Max Verstappen: ‘Formule 1 belangrijke transportmethode in Nederland’


De goede prestaties van Max Verstappen zijn ook in Amerika opgemerkt. Maar volgens nieuwszender NBC is het helemaal niet zo bijzonder dat onze landgenoot het goed doet. Volgens NBC is een Formule 1-auto namelijk een belangrijk vervoermiddel in ons land en wordt het Formule 1-racen ons met de paplepel ingegoten.

Belangrijkste transportmethode
NBC-verslaggeefster Katie Couric maakte dinsdagmiddag een item over de populariteit van Formule 1 in Nederland. Ze dacht ook te weten waarom Verstappen snelle tijden neerzet. ,,Nederlanders gebruiken vaak een Formule 1-auto om van A naar B te komen. Hun belangrijkste snelwegen staan dagelijks vol met racewagens en ook in het weekend wordt er veel mee gereden door recreanten. Formule 1 is, na schaatsen, de belangrijkste transportmethode in Nederland.”

Dagjesmensen op de A58. Foto: Wikimedia Commons/Alex Rushton

Naar huis
Op internet werd na Couric’ item spottend gereageerd op haar uitlatingen, maar wie het laatst lacht, lacht het best. Dinsdagmiddag verschenen er namelijk verschillende filmpjes op social media, waarop te zien is dat verschillende Nederlandse werknemers in hun Formule 1-wagen stappen om van kantoor naar huis te rijden.