NOC*NSF draagt Boef voor als opvolger Eurlings


Rapper Boef volgt mogelijk Camiel Eurlings op als lid van het IOC. Nederland heeft de begenadigde muzikale alleskunner voorgedragen en hoopt zo van het imago als vrouwonvriendelijke natie af te komen.

Respect
Eurlings stapte vrijdag op als IOC-lid. De mishandeling van zijn ex-vriendin, in 2015, werd hem fataal. Om gezichtsverlies te voorkomen, heeft het NOC*NSF snel gehandeld en Boef voorgedragen als opvolger. ,,Boef heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd en weet bovendien hoe hij vrouwen moet behandelen. Zo geven we als Nederland een duidelijk signaal: wij dragen alleen respectvolle, welbespraakte personen voor”, zo luidt de persverklaring.

Boef. Beeld: Twitter

Losersvlucht
Nu Camiel Eurlings geen IOC-lid meer is, keert hij terug bij zijn oude werkgever KLM, waar hij eerder al tot volle tevredenheid functioneerde. Nu niet als topman, maar als steward. Zijn eerste vlucht zal de zogeheten losersvlucht zijn, waarmee de uitgeschakelde Nederlandse olympiërs tijdens de Spelen terug naar huis vliegen. Eurlings: ,,Zo kom ik toch nog een beetje in contact met de sporters van Team Oranje en bekleed ik bovendien een functie op hoog niveau.”

Boef heeft in filmpje op zijn YouTube-kanaal gezegd zin te hebben in het bijwonen van de Spelen: ,,Ik heb in februari toch niks beters te doen, want al mijn optredens zijn geannuleerd.”