Officieel: Mercedes stapt naar arbitragehof na rap Ali B.

Het is officieel: het Formule 1-team van Mercedes vecht de controversiële gebeurtenissen van afgelopen zondag in Abu Dhabi aan. De teamleiding stapt naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). De renstal wil dat het hof de gewraakte rap van Ali B. ongeldig verklaart.

Mercedes-baas Toto Wolff: ,,Wat er zondag in Abu Dhabi is gebeurd, is een schande voor de autosport. Over de gebeurtenissen in de slotfase van de race kun je discussiëren, maar we zijn sportief en accepteren ons verlies. Wat er ná het vallen van de finishvlag gebeurde, is veel erger. Ali B. die Max Verstappen confronteerde met rijmelarij van likmevestje. Er zijn grenzen en die heeft de heer B. overschreden. Dat kúnnen en zúllen we niet accepteren.”

Hieronder de bewuste beelden. Voor de beste ervaring bekijk je deze video zonder geluid.

Imago

De geliefde Wolff benadrukt dat hij in de basis niets tegen Ali B. heeft. ,,Hij is rapper, dat is prima. Over de hele race genomen waren wij dat zondag ook. Het gaat mij om de manier waarop hij tekeerging. Iedereen die binnen de Formule 1 actief is, werkt hard om het imago van de sport goed te houden. Daar dragen de vocale uitspattingen van een gelegenheidssupporter niet aan bij. Op het moment dat het gebeurde, was de wedstrijdleiding waarschijnlijk al aan het feesten in de pitbox van Red Bull. Vandaar dat we direct naar de CAS stappen.”

Mocht het arbitragehof van mening zijn dat Mercedes gelijk heeft, dan blijft Max Verstappen wereldkampioen. Wel zal de freestylerap van Ali B. dan ongeldig worden verklaard. Ook kan de woordkunstenaar strafpunten op zijn racelicentie tegemoetzien en krijgt hij mogelijk te maken met circuits die voor hem gesloten blijven.

Deel dit artikel: