Olympiakos stuurt ‘verkeerde’ Bruma terug naar PSV: ‘We wilden die andere’

Armindo Tué Na Bangna – alias Bruma – is alweer terug in Eindhoven. De Griekse club Olympiakos Piraeus had de aanvaller gehuurd van PSV, maar dat was een misverstand: ze waren in de veronderstelling dat ze Jeffrey Bruma hadden gehuurd. Dat die al ruim vier jaar weg is bij PSV, was de Grieken even ontgaan.

Olympiakos-voorzitter Yannis Moralis spreekt zaterdagmiddag van een ongelukkig misverstand. ,,Ik was gisteravond persoonlijk naar het vliegveld van Athene gegaan om onze nieuwe aankomst welkom te heten, gewapend met een bord ‘Welcome Bruma’ onder mijn arm en Joris Linssen in mijn kielzog. Daarmee wachtte ik hem op buiten de aankomsthal. Het duurde niet lang voor hij me een boks gaf. We stapten in mijn auto en ik bracht hem naar zijn hotel, waar hij zou slapen voordat hij vanochtend gepresenteerd zou worden in ons stadion. Dat de verkeerde Bruma in mijn auto zat, had ik toen nog niet door. Hij had ook een mondkapje op, dat scheelt natuurlijk.”

Bruma & Bruma. Foto links: Wikimedia CC BY 3.0 /Вячеслав Евдокимов. Rechts: Twitter.com/Rik Elfrink

Trucjes

Vanochtend bij de presentatie viel het kwartje uiteindelijk toch, vertelt Moralis. ,,Er waren cameraploegen in ons stadion en we vroegen Bruma om wat trucjes met de bal te doen. Dat lukte niet: verder dan negen keer hooghouden kwam hij niet. Dat vond ik al vreemd, zelfs voor een verdediger. Toen ineens zag ik het: het was helemaal niet Jeffrey Bruma, maar een motorisch beperkte sporter uit Portugal. Die hadden we helemaal niet besteld! We wilden die andere; wij hebben een verdediger nodig, geen aanvaller!”

De preses nam contact op met PSV. ,,Ze vertelden dat ze inderdaad niet Jeffrey Bruma hadden verhuurd aan ons. Blijkbaar is die in 2016 al vertrokken. Daar hadden we geen idee van. Ik moet ook wel toegeven dat we PSV niet heel goed volgen. Slordig, maar we hebben het druk.”

Tegenstribbelen

Ondanks heftig tegenstribbelen van PSV werd de huurovereenkomst ongedaan gemaakt en is scherpschutter Bruma weer terug in Eindhoven. Clubdirecteur Toon Gerbrands: ,,Ik heb Olympiakos verteld dat de Portugese Bruma ook heel goed is in het voorkomen van doelpunten. Waar hij staat, wordt namelijk niet gescoord. Toch willen ze hem niet. Dat begrijp ik ook wel weer.”

Olympiakos wil toch nog een poging doen om, na de Bruma-deceptie, de selectie te versterken. Moralis: ,,We zijn zeer gecharmeerd van Frenkie de Jong, die kopsterke aanvaller van FC Twente.”

Deel dit artikel: