Onderzoeksteam probeert uitspraken Erik ten Hag te ontcijferen


Een team van cryptologen en liplezers probeert momenteel recente uitspraken van Erik ten Hag te ontcijferen. Zij hopen aan te tonen dat de Ajax-coach wel degelijk een erkende taal spreekt, in plaats van een abstract jargon – zoals nog altijd wordt gedacht.

Raspende klanken
Sinds zijn aanstelling als oefenmeester van Ajax, afgelopen december, verscheen Erik ten Hag regelmatig voor de camera. Vragen van journalisten beantwoordde hij dan met raspende klanken, echter zonder enige vorm van samenhang. ,,Als ik hem een vraag stelde, kwam er wel geluid uit, maar ik kon er nooit chocola van maken. Het leken me willekeurige keelklanken in d-mineur”, zegt verslaggever Jan-Joost van Gangelen.

Erik ten Hag in goed gesprek met een verslaggever van Fox Sports. Beeld: YouTube / Fox Sports

Uit de selectie gezet
Ook Ten Hags spelers hadden de afgelopen tijd moeite om zijn teksten te bevatten. Zo begreep wisselspeler Amin Younes een aantal weken geleden niet dat zijn coach hem wilde laten invallen, waardoor hij bleef zitten en uiteindelijk uit de selectie werd gezet. ,,Ik dacht dat hij me vroeg of ik na de wedstrijd naar de kantine ging. Als ik had geweten dat hij me in wilde brengen, was ik natuurlijk meteen opgestaan”, zegt Younes.

Een onderzoeksteam gaat nu een poging doen om de teksten van de succestrainer te ontcijferen. Ten Hag wilde na de gewonnen wedstrijd tegen Heracles wel vooruitlopen op de uitkomst, maar wat hij wilde zeggen is niet helemaal duidelijk.