Ontslagen Rob Geus en Piet Paulusma naar SBS6-rechter Mr. Frank Visser

SBS6 wil af van Rob Geus en Piet Paulusma, maar daar laat het duo het niet bij zitten. De kijkcijferkanonnen proberen via hun collega, SBS6-rechter Mr. Frank Visser, een verlenging van hun loopbaan bij de zender af te dwingen.

Onbetrouwbare voorspellingen
Weerman Paulusma voelt dat hem onrecht is aangedaan. ,,SBS6 wil van me af omdat mijn weersvoorspellingen onbetrouwbaar zouden zijn. Dat is helemaal niet waar. Mijn weerberichten zijn alleen in de verkeerde weken uitgezonden. Bovendien vinden ze dat ik, als geboren Fries, moeilijk te verstaan ben. Nou, dan moeten ze eens naar Rob Geus luisteren die Engels probeert te praten”, aldus de presentator van Piets Weerbericht – het enige programma dat nog nooit is onderbroken door Hart van Nederland.

Don’t touch me
Ook Rob Geus vindt het onterecht dat hij de laan wordt uitgestuurd. ,,Man, wat een kansloze zender. Ze willen me vooral kwijt omdat ik dagelijks overhoop lig met het personeel van onze bedrijfskantine. Kijk, als de temperatuur van het eten niet goed is, zeg ik daar wat van. En afgelopen zomer had ik een aanvaring met mijn baas. Hij wilde me een hand geven om me te feliciteren met mijn verjaardag. ‘Don’t touch me amigo’, riep ik tegen hem. Hij heeft zijn handen thuis te houden.”

Piet Paulusma (links), de rechter (midden) en Rob Geus (rechter).

Piet Paulusma (linker) en Rob Geus (rechter) nemen een rechter in en bij de arm.

Kadaster
Toen Paulusma en Geus – beiden in het bezit van een vast contract – afgelopen maandag te horen kregen dat ze weg moeten, kwamen ze hard in actie. Paulusma: ,,In de lift van ons kantoor kwam ik Mr. Frank Visser tegen. Ik vertelde hem het verhaal en hij bood aan ons te willen helpen. Morgen (woensdag, red.) komt hij met iemand van het Kadaster bij Rob en mij thuis om de situatie ter plekke te bekijken. Geen idee waarom, maar dat schijnt standaard te zijn bij zijn programma. Daarna is de hoorzitting en niet lang daarna volgt de uitspraak waar wij het dan ongetwijfeld mee moeten doen.”

Mr. Visser hoopt het geplaagde tweetal snel duidelijkheid te kunnen geven. ,,Ik ga ervan uit dat ik in de laatste week van februari uitspraak kan doen, maar dat staat nog op losse schroeven. Het is namelijk goed denkbaar dat ik voor die tijd óók word ontslagen door SBS6.”

 

Deel dit artikel: