Ook Bas Nijhuis niet naar inauguratie Joe Biden

Al vóór zijn installatie krijgt Joe Biden een forse tegenslag voor de kiezen. Na Donald Trump heeft ook Bas Nijhuis laten weten morgen geen acte de présence te zullen geven op de inauguratie van de nieuwe president. Als reden geeft de toparbiter dat hij niet alle aandacht wil opeisen, terwijl het het feestje van Biden is.

Nijhuis maakte het schokkende nieuws maandagavond bekend in zijn eigen, wekelijkse talkshow op Veronica. Nadat hij tafelgasten Johan Derksen en René van der Gijp kort aan het woord liet en Danny Vera direct na zijn tweede akkoordenwissel afkapte – de muzikant daarmee in mineur achterlatend -, nam de scheidsrechter annex mediapersoonlijkheid zelf het woord. ,,Ik ga morgen niet naar de inhuldiging van Joe Biden. De laatste dagen heb ik er veel over nagedacht en ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet chic is om te gaan. Alle aandacht van het volk zal namelijk naar mij gaan, in plaats van naar de nieuwe president. Ik gun de beste man zijn moment of fame. Ik pak komend weekend mijn moment wel weer.”

Joe Biden druipt teleurgesteld af nadat hij heeft gehoord dat Bas Nijhuis verstek laat gaan. Foto Biden: Gage Skidmore from Surprise, AZ, VS, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons. Inzet Nijhuis: DWDD, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Biden: pijnlijk

Joe Biden reageerde dinsdagochtend op Omroep Brabant – Nijhuis heeft in 1996 vakantie gevierd in Brabant, wat voor de omroep voldoende aanleiding was om dit wereldnieuws te regionaliseren – onthutst op de late afmelding van Nijhuis. ,,Na Donald Trumps afmelding hebben we nu wéér een grote leider die niet komt opdagen. Dat is pijnlijk. Toch denk ik dat het morgen een mooie dag kan worden. Ook op de inauguratie van Donald Trump, vier jaar geleden, waren er wat afwezigen. Toch werd het erg gezellig. Laten we er een mooie gelegenheid van maken, in een intieme setting.”

Volgens Nijhuis is er toch nog een kleine kans dat hij op het laatste moment het vliegtuig naar Washington pakt. ,,Als de FBI mij vraagt om op te komen treden als ordehandhaver, doe ik dat graag. Maar ze moeten wel weten dat ik niet overal voor fluit en lekker veel door laat gaan.”

Deel dit artikel: